foto van modern kapsel

Kapseladvies

Online kapseladvies en kapselsoftware

kort kapsel
pixel
Home   |   Erg Korte Kapsels   |   Korte Kapsels   |   Halflange Kapsels   |   Lange Kapsels   |   Kapsels Testen   |   Verzorgingstips
pixel
pixel

Gespleten haarpunten

Nog een algemeen gehoorde haarklacht is “gespleten haarpunten”. En de benaming is hier erg goed gekozen: de punten van het haar zijn inderdaad gespleten in vele stukjes. In sommige gevallen zijn de haren niet enkel bij het uiteinde gespleten, maar zelfs hoger, maar het resultaat is hetzelfde. Het haar ziet er uitgerafeld en kroezig uit.
 
Gespleten haarpunten worden meestal veroorzaakt door beschadiging door styling (zoals té droog föhnen of krachtig borstelen) en kunnen méér voorkomen bij droge en breekbaardere haartypes (zoals krullend of ruwer haar). Aangezien het haar groeit vanuit de hoofdhuid en verdergaat in die richting, heeft de manier waarop het haar verzorgd wordt terwijl het groeit een cumulatief effect op zijn conditie. Er zullen dus onvermijdelijk tekenen zijn van “dragen en trekken” op de haarpunten, tenzij u uw haar extra verzorgt terwijl het groeit.
 
De enige manier om komaf te maken met gespleten haarpunten is de beschadigde uiteinden wegknippen. U kunt dit in het kapsalon laten doen terwijl u gaat voor een standaard knipbeurt of u kunt dit thuis zelf doen. Sommigen willen hun haar echter laten groeien en als die mensen té vaak naar het kapsalon gaan, zijn ze gehinderd in hun haargroei.
 
Probeer in die gevallen eens de volgende methode om gespleten uiteinden te verwijderen zonder de lengte van het haar in te korten.
 
Verdeel het haar in deeltjes waar u mee kunt werken en doe de haardeeltjes waarmee u niet werkt opzij met een speld. Verdeel het deeltje haar waarmee u bezig bent in kleinere deeltjes (zo ongeveer vierkantjes van een goede cm bij de hoofdhuid) en draai dat deeltje in een neerwaartse beweging langs zijn lengte. U zult zien dat de uitgerafelde punten uitsteken. Knip deze uitstekende haartjes af met een schaar en ga verder met het volgende deeltje en herhaal dezelfde methode.
 
Afhankelijk van uw haarlengte en uw handigheid zult u misschien de hulp van een vriend(in) nodig hebben. Deze methode vraagt wel wat tijd, maar het resultaat is uiteindelijk de moeite waard.
 
pixel
Kapsels Advies     Privacy     Contact