foto van modern kapsel

Kapseladvies

Online kapseladvies en kapselsoftware

kort kapsel
pixel
Home   |   Erg Korte Kapsels   |   Korte Kapsels   |   Halflange Kapsels   |   Lange Kapsels   |   Kapsels Testen   |   Verzorgingstips
pixel
pixel

Haarsnitten en gezichtsvormen

De basisbedoeling van elke haarsnit is om het gezicht te flatteren en gezichten bestaan er in vele vormen: rond, vierkant, driehoekig, omgekeerd driehoekig, ruitvormig, hartvormig en natuurlijke de ideale gezichtsvorm ovaal. Uw haarsnit zou moeten helpen om de illusie van een ovalen gezicht te creëren. Hieronder vindt u enkele suggesties om die illusie te creëren met verschillende gezichtsvormen:
 
Rond:
Het ronde gezicht is even breed als het lang is en heeft gewoonlijk zachte afgeronde gelaatstrekken. Een kapsel dat hoogte bovenaan het hoofd toevoegt en dicht bij het gezicht komt aan de zijkanten zal ervoor zorgen dat uw gezicht langer wordt en dus idealer.
 
Vierkant:
Het vierkante gezicht heeft gewoonlijk sterke kaak- en voorhoofdslijnen en moet in harmonie gebracht worden via gebogen lijnen in het kapsel. Een afgeronde lijn in de pony en opwippende buigingen opzij die de kaak omkaderen zullen de “hoeken” van een vierkant gezicht verzachten. De lengte van het kapsel kan aangepast worden zodat meer “rechthoekige” gezichten hetzelfde effect bekomen.
 
Driehoekig en omgekeerd driehoekig:
Deze gezichten worden gekenmerkt door brede kaaklijnen en smallere voorhoofden (in het geval van een driehoek) of bredere voorhoofden en smalle kaaklijnen (in het geval van een omgekeerde driehoek). Bij een driehoekig gezicht hebt u een kapsel nodig dat volume toevoegt aan het voorhoofd en afneemt richting kaak. Bij een omgekeerd driehoekig gezicht hebt u een kapsel nodig dat bij het voorhoofd dicht tegen het gezicht ligt (gewoonlijk met een pony om het voorhoofd te minimaliseren) en dat in volume toeneemt bij de kaaklijn en zo bekomt u dan een meer ovalen gezicht.
 
Ruitvormig:
Het ruitvormige gezicht is hoekig, met brede jukbeenderen en een smal voorhoofd en smalle kaaklijn. Door een kapsel te creëren dat volume heeft bovenaan en bij de kaaklijn, maar dat aan de zijkanten dicht tegen het gezicht ligt, minimaliseert u de opvallende jukbeenderen en verzacht u de hoekigheid van het algemene voorkomen.
 
Hartvormig
Een hartvormig gezicht benadert sterk het ideaal, maar heeft gewoonlijk een breder voorhoofd met sterke jukbeenderen en een smalle kaaklijn. Zachtere kapsels met weinig volume aan het voorhoofd en die aan de zijkanten dicht tegen het gezicht liggen en volume opbouwen naarmate ze de kaaklijn naderen, zullen de illusie creëren van een ovalen en dus ideale gezichtsvorm.
 
Ovaal
De ovalen gezichtsvorm wordt aanzien als de ideale, aangezien die uitstekend staat met haast elk kapsel.
 
pixel
Kapsels Advies     Privacy     Contact