foto van modern kapsel

Kapseladvies

Online kapseladvies en kapselsoftware

kort kapsel
pixel
Home   |   Erg Korte Kapsels   |   Korte Kapsels   |   Halflange Kapsels   |   Lange Kapsels   |   Kapsels Testen   |   Verzorgingstips
pixel
pixel

Haarkleur – Het natuurlijk houden

Haarkleur is steeds een belangrijke kwestie voor vrouwen en veel vrouwen willen graag zo vaak van haarkleur veranderen als ze van handtas veranderen. Maar u kunt ongelukkige resultaten bekomen, tenzij u de juiste haarkleur zorgvuldig kiest. De beste manier om een nieuwe kleur te kiezen is door te blijven binnen de basis”familie” van kleuren.
 
Bekijk uw haar eens goed met veel licht, bij voorkeur natuurlijk licht. Als u dicht kijkt, zult u in staat zijn om de basiskleur van uw haar te zien. Deze kleuren zijn gewoonlijk rood, oranjerood, goud, blauw, blauwpaars en paars. Door te blijven bij haarkleuren met dezelfde basiskleur als uw natuurlijke kleur, kunt u er zeker van zijn dat de kleur zal passen bij u. Er is nog een factor waar u rekening mee moet houden: lichtheidsniveau – of hoe licht van schakering u uw haar wilt.
 
Vooral wanneer u een haarkleur kiest om te gebruiken als highlightkleur in uw haar, zijn zowel basiskleur als lichtheidsniveau sleutelbegrippen. Die niveaus variëren van niveau 1 (zwart) tot niveau 10 (het allerlichtste blond). Hoe licht u uw haar kunt maken, hangt af van het kleurniveau waarmee u start. Als algemene regel kunt u het best de kleur niet méér dan drie schakeringen verhelderen als u wil dat de verandering er natuurlijk blijft uitzien. Hetzelfde geldt voor het verdonkeren van uw haar.
 
Een persoon die van nature lichtblond haar heeft, zal er bleekjes en afgewassen uitzien met zwart haar, net zoals iemand met van nature gitzwart haar er kan uitzien zoals een fotonegatief wanneer de kleur plots lichtblond wordt.
 
En dan is er nog de beschadigingsfactor. Wanneer het haar gebleekt wordt, worden de kleurmolecules in de cortex van het haar uiteengedreven. Dit proces kan ook haarbeschadiging veroorzaken en zou het haar kunnen vernietigen, tenzij alles goed opgevolgd wordt. In géén geval mag u het haar méér dan vijf schakeringen verhelderen in één keer en NOOIT mag u proberen om het haar lichter te maken dan lichtblond. U moet ook steeds realistisch blijven bij het kiezen van een nieuwe haarkleur. Iemand met gitzwart haar bijvoorbeeld, zou eigenlijk nooit mogen proberen om het haar te verhelderen tot platinablond.
 
pixel
Kapsels Advies     Privacy     Contact