foto van modern kapsel

Kapseladvies

Online kapseladvies en kapselsoftware

kort kapsel
pixel
Home   |   Erg Korte Kapsels   |   Korte Kapsels   |   Halflange Kapsels   |   Lange Kapsels   |   Kapsels Testen   |   Verzorgingstips
pixel
pixel

Kroeshaar

Wanneer het haar betreft, is kroeshaar HET woord dat met een k begint waar u moet voor opletten. Voor de meeste mensen is kroeshaar de nummer n onder de haarklachten en de vijand van haast alle kapsels en looks. Natuurlijk zijn sommige haartypes meer vatbaar om te gaan kroezen, maar er zijn telkens manieren om het probleem te bestrijden. Kroes ontstaat gewoonlijk wanneer de cuticula (schubbenlaag) van de haarschacht gaat rechtstaan of beschadigd is.
 
Aangezien veel problemen die tot kroeshaar leiden, te maken hebben met droogheid en haarbeschadiging, is de beste methode om kroes te bestrijden ook hulpvol om de beschadiging door dagelijkse styling te helpen aanpakken. Hieronder vindt u wat richtlijnen voor basisverzorging en styling.
 
Was uw haar met een product dat niet veel detergent bevat. U kunt dit merken, want dit product schuimt niet al te veel. Als u twijfelt welke shampoo tot deze categorie behoort, neem dan de shampoo voor droog haar. Breng na het wassen een vochtrijke conditioner aan, want haar dat goed geconditioned is, is gezonder en ziet er glanzender uit.
 
Nadat u de conditioner uitgespoeld hebt, gaat u NIET WRIJVEN met uw handdoek op uw haar om het te drogen. Neem gewoon de handdoek en duw die tegen het haar en de hoofdhuid om het teveel aan water weg te duwen. Wanneer u wrijft over het haar om het te drogen, dan kan de wrijving tussen uw haar, de vezels op de handdoek en de andere haartjes op uw hoofd ervoor zorgen dat de cuticula (schubbenlaag) van de haarschacht beschadigd raakt. Zo kan het haar MEER gaan kroezen.
 
Doe een ruime hoeveelheid gladmakende crme of antikroesserum op uw haar terwijl het nog nat is en kam dit product met uw vingers door uw haar tot aan de punten. Ga daarna door uw haren met een kam met wijde tanden om het product gelijkmatig te verdelen. Daarna brengt u uw stylingproducten aan volgens dezelfde methode. Dit kan gaan van stylinggel tot straighteningbalsem, afhankelijk van het gewenste resultaat.
 
Wat de finish betreft, kan de manier waarop u het haar gaat stylen een grote invloed hebben op het niveau van kroezen. Voor krullend haar is het steeds te verkiezen om het haar op natuurlijke wijze te laten drogen om het niveau van kroezen te beperken. Denk eraan: hoe mr u krullend haar aanraakt, hoe mr volume u waarschijnlijk zult ontwikkelen. Als u uw krullen moet fhnen, gebruik dan een diffuser en zet uw fhn op de laagste warmtestand.
 
Om uw haar te straightenen, kunt u het op natuurlijke wijze laten drogen als het van nature steil is. Als u een fhn nodig hebt om het steil te houden, gebruik dan een concentrator en hou de luchtstroom weg van de hoofdhuid gericht wat betekent dat u blaast in de richting waarin het haar groeit. Zo gaat de cuticula (schubbenlaag) niet al te veel rechtstaan door de warme lucht. Gebruik bovendien slechts zoveel warmte als nodig en gebruik een platte borstel terwijl u fhnt om het haar slechts weinig onder spanning te zetten tijdens het drogen.
 
Voor een supergladde finish (en om dat laatste beetje kroes onder controle te krijgen) gebruikt u een beetje extra gladmakend serum om te strijken over gladde kapsels of om mee door de haren te gaan bij krullende kapsels.
 
pixel
Kapsels Advies     Privacy     Contact