foto van modern kapsel

Kapseladvies

Online kapseladvies en kapselsoftware

kort kapsel
pixel
Home   |   Erg Korte Kapsels   |   Korte Kapsels   |   Halflange Kapsels   |   Lange Kapsels   |   Kapsels Testen   |   Verzorgingstips
pixel
pixel

Roos

Roos wordt veroorzaakt door een schimmel die Malassezia heet en die zich voedt met de vetachtige oliën geproduceerd door onze haarfollikels. Deze schimmel is normaal en wordt haast bij iedereen gevonden op de hoofdhuid. Als u ontdekt dat u roos hebt (en dat verschilt van droge huid, roosschilfers zijn namelijk brokkelig,wasachtig en een beetje vettig), dan moet u misschien de frequentie van uw haarwasbeurten wat opdrijven.
 
Als dat het probleem niet verhelpt – of als u al dagelijks uw haar waste – dan moet u overschakelen op een antiroosshampoo. Daarin zitten ingrediënten zoals zinkpyrithion, seleniumsulfide en salicylzuur of ketoconazool als actieve bestanddelen om de schimmel te doden en het probleem onder controle te krijgen. Gebruik de “laat schuimen – spoel - herhaal methode” en zorg ervoor dat u de goed schuimende shampoo telkens 3 ŕ 5 minuten op de hoofdhuid laat. Misschien moet u wel afwisselen tussen merken met verschillende actieve bestanddelen om er zeker van te zijn dat de schimmel niet resistent wordt aan het product en de behandeling dus minder doeltreffend wordt. Eén keer per maand van merk wisselen, is een goede manier om dit probleem te bestrijden.
 
Eens de symptomen van roos verdwenen zijn, zou u het haar moeten in goede conditie kunnen houden door het product wekelijks te blijven gebruiken.
 
Er zijn mensen die liever met homeopathie werken om roos te bestrijden. Als u een meer “natuurlijke” oplossing wenst, probeer dan misschien eens een oplossing van 2 delen azijn met 6 delen water als spoelmiddel voor uw hoofdhuid. U kunt dit mengsel op de hoofdhuid aanbrengen en inmasseren vóór het slapengaan (terwijl u uw hoofd in een handdoek draait tijdens het slapen) en de oplossing opnieuw aanbrengen ’s morgens wanneer u opstaat. Spoel daarna uw hoofd met water.
 
pixel
Kapsels Advies     Privacy     Contact